Pater Kristiaan rijdt mee met Taxi Joris

Nieuw op Canvas vanaf 12 januari

Joris Hessels (Radio Gaga, Gentbrugge, De Weekenden) is taxichauffeur geworden. In Taxi Joris rijdt hij met zijn taxi het land door om een aantal zorgvuldig geselecteerde passagiers naar hun bestemming te brengen. Joris neemt zijn tijd voor de taxirit, luistert naar hun verhaal en pikt waar mogelijk een stukje van hun dagelijkse leven mee, op hun bestemming of thuis. Bovendien kunnen zijn passagiers verschillende keren een beroep op hem doen.

Sander zit al sinds zijn geboorte in een rolstoel. De taxirit brengt hem naar het conservatorium van Antwerpen, hij wil acteur worden zonder dat de rolstoel daarbij een belemmering vormt.
Noa is 26 jaar. Ze heet eigenlijk Samira, maar Noa is haar alter ego wanneer ze aan het werk is als escorte. Joris vervoert haar naar een cliënt en wacht haar op tot haar werk erop zit.
Pater Kristiaan is de pastoor van het rondreizend volk: van de zigeuners, de circusartiesten, de foorkramers. Hij is 92 jaar, maar reist nog steeds het hele land door om zijn parochianen te dopen, te trouwen, te begraven. Joris brengt hem naar de eerste kermis na corona…

In de unieke setting van de taxi – een intieme bubbel waarbij chauffeur en passagier beiden voor zich uit kijken – rijden we met zijn allen mee met deze poëtische on-the-road vertelling.

Bekijk hier de eerste aflevering