Campagne                               Ecokerk 2024 

1 september 2024: Wereldgebedsdag zorg voor de Schepping
1 september tot 4 oktober: Scheppingsperiode

 “Het volstaat niet om de verschillende soorten vanuit hun eventuele bruikbaarheid te benaderen, ze hebben ook een intrinsieke waarde. Elk jaar verdwijnen duizenden soorten planten en dieren die we niet meer zullen kennen, die onze kinderen niet meer zullen zien, ze zijn voor altijd verloren. De grote meerderheid ervan wordt door het menselijk handelen vernietigd. Door ons kunnen duizenden soorten God niet meer loven en kunnen ze ook niet meer hun boodschap aan ons doorgeven. Dat recht hebben we niet.”

(Laudato Si’ 33)

 Met de campagne voor de scheppingsperiode van 2024, legt Ecokerk opnieuw de focus op ‘alles wat ademt en leeft’, de rijke biodiversiteit van onze wereld die helaas sterk bedreigd is door toedoen van de mens.

Tips:

  • Stel tijdens de Scheppingsperiode de campagne van Ecokerk in de kijker, zowel in de vieringen als met andere activiteiten. Geef gedurende deze periode de affiche ‘Zorg voor de aarde en alles wat ademt en leeft’ van Ecokerk een zichtbare plek in de kerk en in verenigingslokalen. Ze is verkrijgbaar bij jouw regionaal steunpunt van Ecokerk.
  • Maak gebruik van het online aanbod van Ecokerk en ga er creatief mee aan de slag in vieringen of activiteiten.
  • Neem op 1 september deel aan de Werelddag van gebed. Hiervoor bieden we de gebedsviering aan die uitgewerkt werd door de Interdiocesane Commissie voor Liturgie ICL. Deze is uiteraard ook bruikbaar op een ander moment

Vind meer informatie op de website van ECOKERK

DRAAG MEE ZORG VOOR DE AARDE           
EN ALLES WAT ADEMT EN LEEFT,                
ook in jouw parochie!

Vriendelijke groeten,

Werkgroep diaconie en solidariteit PE H. THOMAS

Diane en Karin